Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-05-07@05:03:13 GMT

آزمایش موشک اسکندر در رزمایش مشترک نظامی روسیه و چین

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۱۲۴۶۸

‍‍‍‍‍‍

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، به نقل از آسوشیتدپرس؛ موشک های اسکندر در رزمایش مشترک نظامی روسیه و چین شلیک شدند. این رزمایش در منطقه تسوگول ترانس در ناحیه بایکال روسیه در حال برگزاری است.

ژنرال ایوان بووالتسف از فرماندهان ارتش روسیه در این باره گفت: ما دشوارترین و سخت ترین مرحله رزمایش سال دو هزار و هجده را برگزار کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این رزمایش در منطقه ای به وسعت چهار هزار کیلومتر مربع برگزار شد.در این رزمایش هجده واحد از ارتش روسیه و همچنین سه واحد از نیروی دریایی حضور دارند. امروز ما و دوستان چینی ما نشان دادند که از همکاری مشترک قابل توجهی در بخش وظایف رزمی و عملیاتی برخوردار هستند.

شائو یووان مینگ معاون رئیس ستاد مشترک ارتش چین نیز گفت: مشارکت جمهوری خلق چین در این مانور ها گامی مهم در اجرای توافق نامه های رهبران دو کشور است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دسته بندی موشک های بالستیک بر اساس برد و حداکثر فاصله ای که موشک طی می کند است و یکی از سیستم های کوتاه برد جهان که به وسیله روسیه ساخته شده موشک اسکندر نام دارد. این سیستم از نوع متحرک است و می تواند با حرکت به مناطق مختلف خودش را به هدف نزدیک کند و شلیک شود. ساخت موشک اسکندر دومین تلاش روس ها برای پیدا کردن جایگزینی برای موشک های اسکاد است.
اسکندر قابلیت این را دارد که انواع سرجنگی های متعارف مثل خوشه ای ، انفجاری و … را با خودش حمل کند. علاوه بر این قابلیت حمل کلاهک هسته ای برای آن در نظر گرفته شده است. سال 1998 اولین پرتاب موفقیت آمیز آن انجام شد. البته با گذشت زمان مدل های مختلفی از آن ساخته شد مثلا در سال ۲۰۰۵ مدلی از اسکندر ساخته شد که بردی بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلومتر داشت و یک سال بعد از آن یک مدل دیگر ساخته شده و همین طور این روند ادامه داشت تا سال ۲۰۱۴ که هزینه های تولید موشک ۳۰% کم شد.
موشک اسکندر مثل اکثر موشک های کوتاه برد دنیا از یک مرحله تشکیل شده و موتور آن از سوخت جامد استفاده می کند. همه مدل های آن قابل کنترل هستند و می توان آنها را در طول مسیر به سمت هدف هدایت کرد. علاوه بر این سرجنگی این موشک قابل جدا شدن از سیستم نیست. استفاده از سوخت جامد باعث می شود که ماندگاری موشک در حالت آماده عملیات بالا برود. اسکندر ۱۰ سال قابلیت ماندگاری دارد.
حرکت خودروی پرتابگر باعث می شود که جلوگیری از پرتاب آن برای دشمن کار سختی باشد. هر خودروی حمل کننده دو موشک حمل می کند که هر کدام می تواند به صورت مجزا به سمت هدف خاصی پرتاب بشود. یک دقیقه بعد از پرتاب موشک اول موشک دوم قابل پرتاب است.
از قابلیت های چشمگیر این سیستم موشکی این است که در طول پرواز می تواند هدفش را تغییر بدهد. برای تشخیص هدف علاوه بر این که ماهواره ها و هواپیماها کمک کننده هستند با عکس های محلی گرفته شده از هدف هم می تواند خودش را به هدف برساند. این قابلیت به دلیل این است که سرجنگی از سیستم های هدایت اپتیکی استفاده می کند. علاوه بر این ها این موشک به وسیله امواج رادیویی هم قابل کنترل است. کامپیوتری که روی موشک نصب است تصویر هدف را می گیرد و سپس روی آن قفل می کند و بعد با سرعت مافوق صوت روی آن فرود می آید.
سرعتی که اسکندر در طول پرواز تجربه می کند به ۲۱۰۰ تا ۲۳۰۰ متر بر ثانیه می رسد یعنی می تواند با ۶ تا ۷ برابر سرعت صوت به هدف نزدیک بشود. ارتفاع پروازی آن هم به ۵۰ کیلومتر می رسد. این سرعت بالا باعث می شود که برای سیستم های ضد موشک، رهگیری آن کار خیلی سخت یا حتی غیر ممکن شود. هدایت دقیق این موشک در همه فازهای پرواز باعث بالا رفتن دقت آن شده به طوری که حداکثر با ۷ متر خطا به هدف اصابت می کند. بنابراین می شود گفت که اسکندر یک موشک نقطه زن است.
گفتنی است که بزرگترین رزمایش نظامی روسیه از زمان جنگ سرد تا کنون، با حضور چین آغاز شده‌ است. رهبران دو کشور در آستانه این رزمایش تعهد کردند سطح روابط راهبردی خود را «بدون در نظر گرفتن» دگرگونی‌های بین‌المللی، افزایش دهند. 300هزار نفر از پرسنل نظامی در رزمایش بزرگ روسیه شرکت کرده‌اند. این رقم دو برابر بیشتر از بزرگ‌ترین رزمایشی‌ است که شوروی در زمان جنگ سرد انجام داده بود و در بازده‌ای از زمان صورت می گیرد که روابط مسکو و غرب دستخوش تنش‌های مختلفی است. تمرین‌های نظامی از ۱۱ سپتامبر/۲۰ شهریور آغاز شده و یک هفته ادامه پیدا می‌کند. در حدود ۳۵۰۰ تن از پرسنل نظامی چین هم در این رزمایش حضور دارند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: موشک اسکندر روسیه رزمایش چین بایکال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۱۲۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین در دریای زرد رزمایش نظامی ۸ روزه برگزار می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، اداره ایمنی دریایی چین امروز یکشنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد پکن رزمایش‌های نظامی هشت روزه را در بخش شمالی دریای زرد برگزار خواهد کرد.

در این بیانیه آمده است که این رزمایش‌ها قرار است در دریای بوهای، که خلیج داخلی در شمال دریای زرد است، از ساعت ۱۶:۰۰ (۸:۰۰ به وقت گرینویچ) در ۵ ماه می تا ساعت ۱۶:۰۰ روز ۱۲ ماه می انجام شود.

این بیانیه به جزئیات بیشتر این رزمایش اشاره‌ای نکرده است.

ارتش چین در حالی این رزمایش را آغاز می‌کند که «لین جیان» سخنگوی وزارت خارجه چین سه‌شنبه گذشته اعلام کرد که پکن از فیلیپین می‌خواهد که اقدامات تحریک‌آمیز را متوقف کند و عزم و اراده چین برای حفظ حاکمیت خود را به چالش نکشد.

پیش از این فیلیپین گارد ساحلی چین را به آزار و اذیت و آسیب رساندن به یکی از قایق های این کشور در منطقه مورد مناقشه دریای چین جنوبی متهم کرده بود. کشتی‌های فیلیپین بدون اجازه چین وارد شدند و گارد ساحلی چین اقدامات لازم را برای فرار آنها انجام داد.

«دریاسالار جان لانگ آکیولینو» فرمانده نیروهای آمریکا در منطقه این دو-پاسفیک روز یکشنبه چین را متهم به اتخاذ راهبرد «قورباغه آب‌پز» کرد، چون فعالانه تنش‌ها در این منطقه را به‌صورت تدریجی افزایش می‌دهد.

جان لانگ در گفت‌وگو با فایننشال‌تایمز گفت که در طول سه سالی که به عنوان فرمانده نیروهای آمریکا در ایندوپاسفیک بوده، چین سرعت توسعه نظامی خود را افزایش داده و توانایی‌های رو به رشد خود را با رفتارهای بی ثبات کننده تر مطابقت داده است.

وی دراین‌باره گفت: «چین روزبه‌روز تهاجمی‌تر، جسورتر و خطرناک‌تر می‌شود.»

آکیلینو همچنین افزود که چین رفتار تهاجمی خود را از طریق راهبرد «قورباغه آب‌پز» تشدید می‌کند، که از طریق آن به تدریج دما را بالا می‌برد به طوری که خطر نهایی تا زمانی که خیلی دیر نشده بود، نادیده گرفته می‌شد.

این مقام نظامی آمریکا مدعی شد که «باید رفتار بد چین که خارج از هنجارهای حقوقی بین المللی است توصیف شود. و این موضوع را باید همه کشورهای منطقه بیان کنند» وی افزود که پکن در کل منطقه درگیر راهبرد «شاید برابر است» است.

کد خبر 6097361

دیگر خبرها

  • استقرار هزاران نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین/ تنش شدید میان مسکو و کشورهای اروپایی با آغاز رزمایش اتمی روسیه
  • استقرار ده ها هزار نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین/ تنش شدید میان مسکو و کشورهای اروپایی با آغاز رزمایش اتمی روسیه
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره «نتایج رویارویی دو قدرت اتمی»
  • پوتین دستور تمرینات نظامی جهت استفاده از سلاح هسته‌ای را صادر کرد
  • تمرین دفع حملات خارجی در رزمایش مشترک آمریکا و فیلیپین
  • چین در دریای زرد رزمایش نظامی ۸ روزه برگزار می‌کند
  • زاخارووا: ناتو برای درگیری با روسیه آماده می‌شود
  • آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه
  • مسکو: ناتو برای تقابل احتمالی با روسیه آماده می‌شود
  • نمایش تسلیحات اهدایی آمریکا و ناتو به اوکراین در مسکو